foto's

De kleuters genoten er van!

Spullen van de dierenarts in de winkel en het huisje, spelletjes, een mandje gemaakt voor hun hondje of poes uit klei, dieren op bezoek... Zeer fijn!

Rien werd 3 jaar

Thema Dino's

De kleuters kozen om rond huisdieren te werken. We kregen in de eerste week  bezoek van de honden van Jaro, Adriaan en Amber.

Gelukkige verjaardag Roxan!

De kinderen wilden een gevoelensmasker maken, we krullenbolden rond 'dat ben ik', Anna-Maria startte in onze klas, er kwamen 2 mensen om een belevingsonderzoek te doen in de klas...

Geniet mee van ons bouwthema!

We halen de gevoelensdoos tevoorschijn. We starten elke morgen ons kringgesprek met de vraag hoe voel jij je vandaag? Verrassend wat de kls allemaal vertellen.

Hiep hiep hoera!!

Dankzij de hulp van de leesleiders uit leergroep 4 kunnen de kinderen van leergroep 1 in kleine groepjes het lezen verder inoefenen.

Via hoekenwerk in de voormiddag is er veel afwisseling in het inoefenen van de leerstof.
Hierbij enkele foto's

Hiep hiep hoera!

Hiep hiep hoera voor Juline!

Terug een fijn feestje in de klas mee heerlijke cakejes, hij koos het prentenboek "Rikki is jarig", we maakten een pauw voor hem...

Een fijne dag in de klas met een eenhoorn kroon, popcorn als traktaat, iedereen versierde een strikje voor de vlieger... Hiep Hiep hoera Anna!

Al wat kerstsfeer in de klas. We gingen ook naar de voorstelling van Mis poes, zeer mooi was dat!

Volle voorbereiding in de klas en ook wat foto's van de ijsklas tijdens de kersthappening.

We leefde ons uit met als eindresultaat, de kersthappening...

Hoera voor Sienna!

Lekkere cakejes, liedjes op het digibord die ze koos, een vlieger knutselen voor haar, ze koos een unicorn kroon... Proficiat!

Lekkere cakejes smullen, kijken naar een filmpje van paw patrol die hij koos, een vlieger maken voor hem... Een fijn feestje! Proficiat!

Na het knutselen van de nieuwjaarspakjes, werken we naar de kersthappening toe...

De ijsklas begint sfeer te krijgen, die jullie kunnen bewonderen tijdens de kersthappening . 

Samen met de mama en papie van Amber alsook de mama van Guust maken de kls de soep klaar om te verkopen tijdens de kersthappening.

Dank je wel Michelle, Wim en Lore om te helpen.

We hebben een zalige ijsweek achter de rug!

We bleven niet bij de pakken zitten en gingen naar de kerstboomkwekerij...

Afgelopen week hadden we heel wat kriebels in de buik!

Hoe fijn was dat de Sint en de pieten op onze school. De Sint bracht een laadpaal mee voor op onze kleuterspeelplaats ( Dank je ouderraad)

De eerste week rond het paard van Sinterklaas. We hebben veel gewerkt!

Dinsdag gingen we naar het bos met 3 pony's!

Waar is het paard van Sinterklaas?

Feest in de klas want Casper is jarig!

Terug open-klasjes...joepie hoor je de kleuters roepen!

Na het bezoek aan het kasteel gaan we over naar het sprookje van Sneeuwwitje

Kijk... mijn knuffel!

We bezochten het kasteel van Loppem, stempelden een kasteel, speelden muzikaal pak met enkele opdrachten, we verkleedden onszelf met de meegebrachte spullen...

Welkom aan Celeste, Noe en arjette!

We genoten in het bos!

Na de konijnen van het bos komt er een echt konijn naar de klas. Jaro bracht Mimli mee naar de klas. Fijn om Mimi bij ons even te hebben. 

We werken nog wat verder rond de herfst met het prentenboek "de Gruffalo". Op vrijdagvoormiddag gingen we aan de slag met pompoenen, soep, cake en/of een spinnenweb timmeren.

De kleuters brachten noten van de notelaar binnen in de klas. Zo werd het thema herfst gekozen. Op onze wekelijkse wandeling zien we de bladeren van de bomen veranderen van kleur.

Ssst... de kikkerkoning is daar!

Proficiat Raf!!

Maar 3 dagen klas tijdens dit thema maar ze waren goed gevuld: we maakten een nieuwe taart voor in de klas, we versierden elk een vlaggetje, we maakten confituur taart, we krullenbolden rond taart.

Enkele sfeerbeelden van onze meerdaagse.

Laatste dag van de meerdaagse: spelen op het plein

Impressie van de 2de dag: djembé, schilderen, oriëntatieloop en koken met kruiden.  Met als hoogtepunt: de fakkeltocht en het gebeuren op het binnenplein van Burg Reuland!

De kinderen van het lager zijn op meerdaagse.... Wat willen jullie doen terwijl we hier alleen zijn op school? Naar de klassen gaan kijken van het lager, feestje bouwen...

Overal steentjes

Ryan is 4 jaar!

Impressies van onze eerste dag plattelandsklassen

Ook Constantijn wordt 5 jaar, van harte gefeliciteerd!

De fluohesjes versieren, vlagjes versieren voor aan de schoolfietsen, schminken met fluoverf, banden herstellen en borden versieren. Samen wandelen met alle kleuters.

Samen met leefgroep 3 beleefden we  de sportvoormiddag in de sporthal te Zwevezele

Hiep ..Hiep ...Hoera voor Jaro 5 jaar!

Lucie koos een unicorn kroon, we maakten een vlieger voor haar, ze trakteerde ons met cake... We speelden enkele spelletjes en ze wou dat ik een verhaaltje voorlas. Hiep Hiep hoera!

We werkten zowel rond eenhoorn als zwemmen: knutselen, experimenteren met slijm, speelzand, waterparels, een zwemhoekje in de klas, onszelf tekenen in zwemkledij, schminken...

Deze week gingen we naar de boerderij! We zagen de melkrobot en een pasgeboren kalfje.

In de voormiddagen werken we ook af en toe in hoekjes.
Dat brengt heel wat afwisseling.

Maandag 19 september was het sportdag.
In de voormiddag was dit samen met leefgroep 2.
Hierbij enkele foto's.

Op dinsdag 20 september waren Nel en Ties jarig. We kregen een heerlijke cupcake en een drankje! 

De leerlingen hadden een dag vol plezier op de sportdag. In de namiddag maakten ze kennis met judo, kinderyoga, volksspelen, step/skateboard en tikspelen. 

We gaan aan de slag met onze verjaardagskalender en versieren onze eigen naam om de werkjes te kunnen drogen. 

Op zoek naar wielen en fluo! Met als afsluiter de strapdag!

Een weekje waarin we elkaar leerden kennen en werkten rond gevoelens via het verhaal van het kleurenmonster. De 3des gingen ook voor de eerste keer naar het zwembad voor watergewenning.

Op ontdekking in ons klasje.

De eerste schooldag en we hadden al een feestje in de klas van ons nieuw vriendje Amber. Gelukkige verjaardag  en welkom Amber!.